Chiropractie de Koning Venlo-Blerick

over ons

Juul de Koning

Juul de Koning is geboren en getogen in Venlo. Zijn enthousiasme voor chiropractie kwam tijdens zijn laatste studiejaar van zijn opleiding tot fysiotherapeut.

“Ik kwam erachter dat ik me verder wilde specialiseren in de manuele geneeskunst en door de goede ervaringen van een patiënt kwam ik in aanraking met chiropractie. Na het afronden van mijn fysiotherapie opleiding ben ik vervolgens de 5-jarige studie chiropractie gaan volgen aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC, Engeland).

Na het afronden van deze studie heb ik de nodige ervaring opgedaan in een chiropractische praktijk te Wijchen. Vanaf 2008 ben ik vol enthousiasme mijn eigen praktijk gestart in Venlo-Blerick”.

Sem Godding

Sem Godding is sinds augustus 2022 werkzaam als Chiropractor binnen onze praktijk. Ook geboren en getogen in Venlo en net als Juul de Koning eerst zijn opleiding Fysiotherapie in Nederland afgerond en vervolgens het AECC in Engeland. De studie chiropractie wordt in Nederland nog niet aangeboden. Studenten moeten voor de 5-jarige universitaire opleiding naar het buitenland.

In ‘the old days’ gingen Nederlanders naar Amerika. Sinds 40 jaar kent ook Engeland een uitstekende, gekwalificeerde opleiding. Vooral het AECC in Bournemouth is erg in trek. De opleiding tot chiropractor is een 5-jarige voltijd academische studie, met een extra stagejaar (GEP-jaar: Graduate Education Programme) in Nederland.

De studie chiropractie is te vergelijken met de studie geneeskunde. Het belangrijkste verschil is, dat de studie chiropractie zich meer toelegt op biomechanica en neurologie. Net als voor geneeskunde is een VWO vooropleiding met exacte vakken een vereiste om te worden toegelaten.

Na het afronden van de studie word de graad ‘Master of Chiropractic’ (MSc Chiropractic) / MChiro) toegekend. Na het succesvol afronden van het GEP-jaar krijgt de chiropractor de Amerikaanse titel Doctor of Chiropractic (D.C.) en is volwaardig lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN: Juul de Koning nr 219/Sem Godding nr 527).

Scroll naar boven